16. 9. 2011

Ode To My Family

Z části jsem Slovenka, z části nejspíš Židovka, dle příjmení mého dědy možná i Romka, a kdyby se moje prababička nebála velké vody, tak bych se narodila v Americe (nechci si připustit, že bych se nenarodila vůbec). Poslední týden nespím a hledám, prohrabávám fotky, obtěžuji příbuzné a weby jako My Heritage, Ancestry či Family Search začínají aspirovat na mou domovskou stránku. Jenže místo toho, abych zjistila, kdo byla moje desetkrát pra babička, přišla jsem na to, že svoji současnou rodinu vůbec neznám. Náš strom má polámané větve... ale tím se přece nebudu dojímat.

3 komentáře:

  1. tak to máš teda dost dobrej původ...závidím ti tu rozmanitost, ale zas musí být těžký určit si, kam vlastně patříš. dle zkoumání mýho dědy je náš příbuznej vojta náprstek, fingerhut (chápeš). musím se o tom jednou přesvědčit...

    OdpovědětVymazat
  2. Já vlastně ani nepotřebuji vědět, kam patřím... spíš bych chtěla ve svém rodokmenu najít také nějakého toho Náprstka. .)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny stromy mají polámané větývky; horší je, že někteří z nás ani neví, že nějaký strom mají. Tak že bych šla zapátrat? Třeba se dozvím, že můj desetkrát praděda byl námořník, který nosil na hrudi vytetované jméno mé desetkrát prababičky anebo že jsem ze šlechtického rodu a budu dědit! Tak schválně...;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat